Μετρό: Καθυστερήσεις στα δρομολόγια λόγω κατάληψης του κέντρου ελέγχου από εργαζόμενους




Καθυστερήσεις σημειώνονται στα δρομολόγια του μετρό λόγω της αιφνίδιας κατάληψης του αμαξοστάσιου των Σεπολίων από το Σωματείο των εργαζομένων και της παρεμπόδισης της εξόδου των συρμών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, τα δρομολόγια στη γραμμή 2 (Αγ. Αντώνιος- Αγ. Δημήτριος) διεξάγονται ανά 6 λεπτά (αντί χρονοαποστάσεων 3,5 λεπτών), και στη γραμμή 3 (Αιγάλεω- Δουκ. Πλακεντίας) ανά 5 λεπτά (αντί χρονοαποστάσεων 4,5 λεπτών).

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

«Προχωρήσαμε στην κατάληψη του μετρό τη νύχτα γιατί διαμαρτυρόμαστε με την καταστρατήγηση της συλλογικής μας σύμβασης», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος, και πρόσθεσε: «ζητάμε την άμεση παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκειμένου να διαπιστώσει ότι το μετρό δεν είναι ελλειμματική επιχείρηση.

«Ένα εκατομμύριο επιβάτες χρησιμοποιούν το μετρό για τις μετακινήσεις τους και η κυβέρνηση προσπαθεί να μας βγάλει προβληματικούς. Η ένταξή μας στο ενιαίο μισθολόγιο οδηγεί στη βίαιη κατάργηση της ισχύος της ΣΣΕ, οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν δυναμικά».

8/1
Συνεχίζονται και εντείνονται οι καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων Αντώνη Σταματόπουλο:  "Δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε από τον πύργο ελέγχου εάν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη στα αιτήματά μας". Στα Σεπόλια βρίσκονται για συμπαράσταση εργαζόμενοι από άλλα μέσα σταθερής τροχιάς και εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής.

9/1
Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται επ' αόριστον στο αμαξοστάσιο Σεπολίων, πράγμα που σημαίνει μειωμένα δρομολόγια καθώς οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπουν την αναχώρηση των συρμών.

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη και τις κινητοποιήσεις μέχρι να υπάρξει κάποια επίσημη δέσμευση για τήρηση της Συλλογικής Σύμβασιας Εργασίας που ισχύει μέχρι τον Απρίλιο.

Tα δρομολόγια στις γραμμές 2 & 3 του Μετρό εκτελούνται ανά 6′.
Οι συρμοί δεν κυκλοφορούν στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.
Οι επιβάτες που κατευθύνονται προς το Aεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον Προαστιακό στη στάση Δουκίσσης Πλακεντίας.


10/1
H κατάληψη έληξε. Κανονικά θα κινηθεί το μετρό από τώρα και στο εξής.


Πηγή: kathimerini.gr, in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου