Στη φάκα οι αετονύχηδες των ηλεκτρικών σταθμών

Στη φάκα οι αετονύχηδες των ηλεκτρικών σταθμών

Υψηλή τεχνική κατάρτιση στις κλοπές πορτοφολιών, την οποία είχαν εξασκήσει στη χώρα τους, είχαν τα μέλη της συμμορίας των αλλοδαπών "ελαφροχέρηδων" που είχαν ρημάξει τους επιβάτες στους σταθμούς του ΗΣΑΠ.

Πενήντα οκτώ αλλοδαποί και 8 Ελληνες είχαν αρπάξει το τελευταίο 6μηνο τα πορτοφόλια από 101 επιβάτες, είχαν ληστέψει 18 άλλους και είχαν διαρρήξει 28 αυτοκίνητα.

Οι αλλοδαποί κατάγονται από τη Βόρειο Αφρική, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή και μετά την άφιξή τους στη χώρα μας εκπαίδευσαν και έβαλαν στη συμμορία τους Ελληνες φίλους τους.

Οι πιο "καταρτισμένοι", όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ήταν αυτοί από τις χώρες της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Η συμμορία εξαρθρώθηκε χθες και στην κατοχή των μελών της βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα που είχαν κλέψει από επιβάτες του ΗΣΑΠ, χασίς και χρήματα.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τα μέλη της συμμορίας των "ελαφροχέρηδων" δρούσαν κατά ομάδες. Εμπαιναν μέσα στα βαγόνια τις ώρες που είχαν πολύ κόσμο και ο πιο επιδέξιος άρπαζε τα πορτοφόλια από τους ανυποψίαστους επιβάτες και τα έδινε στους συνεργούς του. Τα μέλη της συμμορίας των κλεφτών διέμεναν σε 12 διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, τα περισσότερα από τα οποία είναι κοντά στους σταθμούς του ΗΣΑΠ, για να είναι σε μικρή απόσταση από τους ..."χώρους δουλειάς".

Κατά την έρευνα των αστυνομικών στα διαμερίσματα αυτά βρέθηκε μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών και άλλων αντικειμένων, διάφορα ταξιδιωτικά έγγραφα, η γνησιότητα των οποίων εξετάζεται, 53,8 γραμμάρια χασίς, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 5.275 ευρώ.

Ο Χρ. Παπουτσής
Με αφορμή την εξάρθρωση της εν λόγω σπείρας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής συνεχάρη τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιανόπουλο, καθώς και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Ιωάννη Δικόπουλο.

"Οι πολίτες για να ελπίζουν και να αισθάνονται ασφαλείς θέλουν να νιώθουν ότι οι δυνάμεις τις Ελληνικής Αστυνομίας είναι στο πλευρό τους σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση", δήλωσε με αφορμή την εξάρθρωση της εν λόγω σπείρας ο Χρ. Παπουτσής.




Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου