ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Άνοιξε το εργοτάξιο Κορυδαλλού

 

Ένα - ένα τα εργοτάξια της επέκτασης της γραμμής 3 προς το κέντρο του Πειραιά αρχίζουν και αναπτύσσονται.


Μετά το πρώτο εργοτάξιο στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας για την κατασκευή του ομώνυμου σταθμού και την είσοδο του Μετροπόντικα έχουμε και ανάπτυξη δεύτερου εργοταξίου στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Όπως προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και την ανάδοχο εταιρεία, εγκαταστάθηκε ήδη το εργοτάξιο στο κέντρο της πλατείας Ελευθερίας προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες αποξήλωσης αντικειμένων, διερευνητικές τομές για δίκτυα κοινής ωφελείας, καθώς και αρχαιολογική έρευνα.

O Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, υπογραμμίζοντας σε δηλώσεις του τη σημασία του έργου για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, επισήμανε ότι η κατασκευή του ΜΕΤΡΟ αποτελεί έργο που βγάζει από τη συγκοινωνιακή απομόνωση τον Κορυδαλλό και δίνει νέες προοπτικές για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη, όχι μόνο της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Υπογράμμισε δε ότι κάθε όχληση στη διάρκεια κατασκευής του είναι πολύ μικρή μπροστά στο συγκοινωνιακό και περιβαλλοντικό όφελος και στις προοπτικές που ανοίγονται.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στη συνεχή συνεργασία με την εταιρεία προκειμένου να διεκδικηθούν συνοδευτικά έργα για την πόλη αλλά και να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές επιπτώσεις για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες στο διάστημα κατασκευής του Μετρό.

Συγκεκριμένα, διεκδικήθηκε και κερδήθηκε το έργο διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων γύρω από τα καταστήματα, ώστε να μεταφερθούν εκεί τα τμήματα των επιχειρήσεων που λειτουργούν σήμερα πέριξ της πλατείας και να εξασφαλιστεί έτσι τόσο η ζωντάνια των επιχειρήσεων όσο και οι διέξοδοι διασκέδασης που εδώ και χρόνια παρέχει η πλατεία Ελευθερίας.

Το Φθινόπωρο αναμένεται να κλείσει η πλατεία, στη δεύτερη φάση εργοταξιακής κατάληψης του χώρου, και θα παραμείνει κλειστή μέχρι την ολοκλήρωση του έργου αφού εκεί θα κατασκευαστεί ο σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ενώ για τις ανάγκες των εργασιών θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες περιμετρικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ο σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ είναι ο δεύτερος στη σειρά των σταθμών που θα κατασκευαστούν στην επέκταση προς Πειραιά. Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν κατά γεωγραφική θέση οι σταθμοί με την παρακάτω σειρά:

1.Αγία Βαρβάρα: Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου (Αγ.Ελεούσα)
2.Κορυδαλλός: Πλατεία Ελευθερίας
3.Νίκαια: Πλατεία Ελ. Βενιζέλου
4.Μανιάτικα: Αιτωλικού & Μαυρομιχάλη
5.Πειραιάς: Λιμάνι (πλησίον ΗΣΑΠ)
6.Δημοτικό Θέατρο: Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το Φθινόπωρο του 2017.


Πηγή: ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου