ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Οδηγός λεωφορείου φέρεται να κατέβασε μετανάστες 




 «Ε, ναι ρε! Είμαι χρυσαυγίτης!»

Καταγγελία που στάλθηκε και στο Συνήγορο του Πολίτη, δέχτηκε ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης για οδηγό του που φέρεται να κατέβασε δύο μετανάστες από το λεωφορείο.

Σύμφωνα με το Έθνος, το περιστατικό συνέβη προχθές το μεσημέρι σε λεωφορείο της γραμμής 26 και ενώ αυτό βρισκόταν στη στάση Ρήγα Φεραίου. Όπως αναφέρεται και στην καταγγελία, από την πίσω πόρτα επιχείρησαν να επιβιβαστούν, μεταξύ άλλων επιβατών, και δύο μάλλον αφρικανικής καταγωγής έγχρωμα άτομα.

Μόλις έκλεισαν οι πόρτες το λεωφορείο σταμάτησε και ο οδηγός κατέβηκε και κατευθύνθηκε στην πίσω πόρτα λέγοντας στους δύο Αφρικανούς: «Εσείς οι δύο κάτω!». «Γιατί;» ρώτησε ο ένας στα Ελληνικά, ενώ ο οδηγός απάντησε με ιδιαίτερη επιθετικότητα: «Είμαι ο οδηγός και έχω το δικαίωμα να σας κάνω έλεγχο και να σας κατεβάσω κάτω γιατί δεν έχετε εισιτήρια».

«Μα, δεν προλάβαμε να βγάλουμε εισιτήριο», ήταν η απάντηση, όπως δημοσιεύει το Έθνος, αλλά οι δύο επιβάτες μπροστά στην επιθετική στάση του οδηγού τελικά κατέβηκαν από το λεωφορείο.

Όταν επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν, ο οδηγός, φέρεται να φώναξε: «Ε, ναι ρε! Είμαι χρυσαυγίτης! Είμαι χρυσαυγίτης! Τρέχει κάτι;» και να έδειξε και ένα μενταγιόν με το σύμβολο της Χρυσής Αυγής, ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι «έχει και τατουάζ στο μπράτσο!».

Οπως αναφέρει η μάρτυρας στην καταγγελία, ο οδηγός δεν μπορούσε να γνωρίζει αν οι συγκεκριμένοι επιβάτες επρόκειτο να εκδώσουν εισιτήρια. «Κι εγώ η ίδια δεν είχα εκδώσει εισιτήριο καθότι διαθέτω κάρτα πολλαπλών διαδρομών, αλλά ο οδηγός δεν με έλεγξε ποτέ (ούτε εμένα, ούτε κανέναν άλλον επιβάτη του λεωφορείο) για το εάν ακύρωσα ή όχι εισιτήριο, μπαίνοντας στο λεωφορείο», αναφέρει.


Πηγή: ethnos.gr
, lifo.gr
Καταγγελία που στάλθηκε και στο Συνήγορο του Πολίτη, δέχτηκε ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης για οδηγό του που φέρεται να κατέβασε δύο μετανάστες από το λεωφορείο. Σύμφωνα με το Έθνος, το περιστατικό συνέβη προχθές το μεσημέρι σε λεωφορείο της γραμμής 26 και ενώ αυτό βρισκόταν στη στάση Ρήγα Φεραίου. Όπως αναφέρεται και στην καταγγελία, από την πίσω πόρτα επιχείρησαν να επιβιβαστούν, μεταξύ άλλων επιβατών, και δύο μάλλον αφρικανικής καταγωγής έγχρωμα άτομα. Μόλις έκλεισαν οι πόρτες το λεωφορείο σταμάτησε και ο οδηγός κατέβηκε και κατευθύνθηκε στην πίσω πόρτα λέγοντας στους δύο Αφρικανούς: «Εσείς οι δύο κάτω!». «Γιατί;» ρώτησε ο ένας στα Ελληνικά, ενώ ο οδηγός απάντησε με ιδιαίτερη επιθετικότητα: «Είμαι ο οδηγός και έχω το δικαίωμα να σας κάνω έλεγχο και να σας κατεβάσω κάτω γιατί δεν έχετε εισιτήρια». «Μα, δεν προλάβαμε να βγάλουμε εισιτήριο», ήταν η απάντηση, όπως δημοσιεύει το Έθνος, αλλά οι δύο επιβάτες μπροστά στην επιθετική στάση του οδηγού τελικά κατέβηκαν από το λεωφορείο. Όταν επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν, ο οδηγός, φέρεται να φώναξε: «Ε, ναι ρε! Είμαι χρυσαυγίτης! Είμαι χρυσαυγίτης! Τρέχει κάτι;» και να έδειξε και ένα μενταγιόν με το σύμβολο της Χρυσής Αυγής, ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι «έχει και τατουάζ στο μπράτσο!». Οπως αναφέρει η μάρτυρας στην καταγγελία, ο οδηγός δεν μπορούσε να γνωρίζει αν οι συγκεκριμένοι επιβάτες επρόκειτο να εκδώσουν εισιτήρια. «Κι εγώ η ίδια δεν είχα εκδώσει εισιτήριο καθότι διαθέτω κάρτα πολλαπλών διαδρομών, αλλά ο οδηγός δεν με έλεγξε ποτέ (ούτε εμένα, ούτε κανέναν άλλον επιβάτη του λεωφορείο) για το εάν ακύρωσα ή όχι εισιτήριο, μπαίνοντας στο λεωφορείο», αναφέρει. Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου