Ο έρωτας ρετρό συχνάζει στο μετρό

 

Ο έρωτας στα χρόνια του χάους έχει ξεφύγει από τις νόρμες. Έχει πάει παντού, κρύβεται, καμουφλάρεται, εμφανίζεται σε μέρη και σε στιγμές όπου δεν τον περιμένει κανείς (αν και αυτό το τελευταίο το είχε ανέκαθεν). 



Σε ένα τέτοιο πολυποίκιλο πλαίσιο, το σενάριο εύρεσης του έρωτα στο μετρό μιας μεγάλης πόλης φαίνεται μπανάλ ή μάλλον αρμόζον σε ρομαντική κομεντί. Άλλα η εν λόγω πόλη είναι η Πράγα και έτσι, το «παλιακό» σενάριο της πάει πολύ!

Η εταιρία που διαχειρίζεται το μετρό της πόλης, καταστρώνει σχέδια για την καθιέρωση «βαγονιών του έρωτα», τα οποία θα απεθύνονται σε «μόνους» και «μόνες», που αναζητούν το ταίρι τους και, ταυτόχρονα, είναι αναγκασμένοι να περνούν αρκετή ώρα κάθε μέρα, στα μέσα συγκοινωνίας.

Η αρχική ιδέα δεν είχε καμία σχέση με τον έρωτα. Η εταιρία Ropid απλώς αναζητούσε τρόπους για να προσκελκύσει περισσότερους επιβάτες και για να πείσει τους πολίτες της Πράγας ότι είναι προτιμότερο να κινούνται με το μετρό, παρά με το δικό τους αυτοκίνητο. Κάπου εκεί, «έπεσε» η ιδέα του φλερτ και όλοι συμφώνησαν ότι είναι ένα κίνητρο αρκετά δελεαστικό.

Τα βαγόνια του έρωτα δεν έχουν δρομολογηθεί ακόμη. Αυτό το διάστημα, η εταιρία διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει εάν πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον για ένα τέτοιο εγχείρημα. Αν τα δείγματα είναι θετικά, τότε η ιδέα θα υλοποιηθεί στα τέλη του έτους.

Άλλοι το βρίσκουν ρομαντικό και άλλοι το θεωρούν ενδεχομένως επικίνδυνο, κακόγουστο και ανώφελο. Εγώ, γράφοντας, θυμήθηκα πρόσφατο σχόλιο φίλου που διαβιοί στο Λονδίνο και δηλώνει ότι κάθε μέρα στο μετρό ερωτεύεται «10-12 φορές». Ακούγεται παιδιάστικο, όμως δεχθείτε πως ένα στιγμιαίο σκίρτημα* μπορεί να Μη σου φτιάξει όλη τη ζωή, αλλά σίγουρα σου φτιάχνει τη μέρα.



Πηγή: theartfoundation.metamatic.gr

1 σχόλιο:

  1. Να έρθουν να το προσπαθήσουν και εδώ, ντάλα καλοκαίρι, να σου πω εγώ μετά ποιός θα ερωτευτεί την ιδρωτσίλα και το μέικ-απ που τρέχει από τους 40 έξω, αχαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή